Liquesce–Testing Alpha 5

Bad news Sad smile. It seems between the release of Alpha 4 and the developments I have been doing to speed up the file processing, has broken the fundamental usage of the service. i.e. it cannot create a file!
This is where “WinAFRED Tester” should have been able to help me, but I haven’t got the time to create the code behind that at the moment.
And to remove even more time, it’s Christmas!

Looks like I will have to take a step back and start some basic tests again, perhaps even fill in the first code steps for the “Tester”.

Enjoy your season break, and I’ll catch up in the new year.Mug

It’s Been Quiet–Part II

Yay! My Media-Vault is back in operation. Turns out it was the motherboard that had gone the way of sand (i.e. back to base elements and not working in it’s intended macro form).

Q. So what is next for Liquesce ?

A. I have been battling with the sharing on x64 for clients ( not just XP), and have not been able to solve it. There is read access, for Win 7 and above clients, but not Notepad or WordPad write access.
This is leading me to the conclusion that Dokan needs another injection of time from it’s developer to nail these (and other) existing issues to make it a viable solution.

Q. So, What next ?

A. I shall “Tidy up” the phase 1 implementation and test it as if it it does not have any access over a network. Then move onto Phase II, which has some grand plans, and attempt to come up with another solution (like re-start the FTP client project called Amalgam!) for the share access.

Now back to the Vault.. Now that it is working (I have used Windows 7 instead of WHS this time), I need to tidy up the wiring, and put the sides on, Then ensure that the shares etc. are back and working.
I have also installed CoreTemp and a few sidebar gadgets to allow monitoring of all those drives, and allow throttling of the CPU (Via Win 7) to allow better cooling.

Note:
Christmas /New year is looming, so that means no Computers – So it might be a while before another update happens. (Unless I can sneak in some time to “Get away” from it all Smile

It’s been quiet…

Yes it has. This is down to several reasons, the main one being that my Media-Vault died, and I have been trying to find out which component it might be.
Things tried (So Far)

  • Unplug everything,
  • Swap memory
  • Swap Video card
  • Remove from case
  • Use a different power supply
  • Finally get hold of a Motherboard speaker to see if there are any “beeps”

The Result.. Still died! The problem is that the M?B has leds for the power switches on board, and when pressed it appears to kick into life, just no POST, or Video Sync reset signals are sent, and now definitely no POST BEEP codes.

So what’s left ? Well I have scoured the Net and managed to buy some bits (Not new !) to see if I can swap the CPU and – or the M/B to see if they have both have both turned the silicon back into solid sand.

A New Project ?

On the side I have been getting ideas on how to test Liquesce, and it’s various flavours of development. So I am introducing the WinAFRED Tester –

Windows Add File Read Edit Delete Tester..

So Any ideas on how to push this forward and edge cases you have come across when connecting your windows to things like USB / Cloud / Virtual / FTP Extenders File Systems would be greatly accepted. Go to http://winafred.codeplex.com/ and post your requests.